Komunitas Praktisi, Intelektual Hukum Indonesia Tersaji Apik & Menarik
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 once u go mac, u'll never go back...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15
AuthorMessage
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Sat Jul 28, 2012 4:39 am

Developer iOS: Android Itu Surganya Pembajak Aplikasi

Penulis: Oik Yusuf | Dibaca : 4194 kali

Sabtu, 28 Juli 2012 | 15:09 PM




Photo: darlowdesign.com

KOMPAS.com - Matt Gemmell, seorang developer Mac OSX dan iOS asal Skotlandia, mengatakan bahwa keterbukaan Android sebagai sistem operasi telah membuatnya menjadi surga pembajak. Hal itu disampaikannya melalui tulisan dalam sebuah blog pribadi.

Pendapat Gemmell didasarkan pada fakta bahwa developer lebih sulit mendapat uang dari membuat aplikasi untuk Android, ketimbang platform lain seperti iOS.

Minggu lalu, developer Madfinger Games menggratiskan aplikasi game Dead Trigger di Android karena terdesak oleh tingginya angka pembajakan aplikasi di platform tersebut. Ketimbang membiarkan game-nya dibajak, Madfinger memilih untuk tidak menarik biaya.

Oleh Gemmell, pengguna Android disebut sering membajak software karena bisa melakukannya dengan mudah. "Mudah, karena sistem ini dibangun dengan mentalitas terbuka," tulisnya.

Untuk meng-install software bajakan pada Android, pengguna hanya perlu mencari file software (.apk) di internet lalu mengkopinya ke perangkat Android tanpa perlu menambahkan modifikasi apapun layaknya jailbreak pada iPhone. "Sejak awal sistemnya memang dirancang untuk pembajak. Jadi, adanya pembajakan adalah sesuatu yang tak dapat dihindari."

Gemmell menyalahkan keterbukaan Android yang disebutnya menyulitkan developer mencari uang di platform itu ."Sistem tertutup lebih baik untuk bisnis," ujarnya. Dia juga menambahkan bahawa pembajakan adalah gejala kegagalan membuat model bisnis yang efektif.

Satu-satunya solusi untuk mengatasi pembajakan, menurut Gemmell, adalah menjadikan Android sebagai sistem tertutup.
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
erobi
Partner
Partner


Posts : 641
Join date : 2012-02-20
Location : Jakarta

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Sun Jul 29, 2012 9:42 pm

iya gue juga sependapat sama si gemmell ini. ga ada insentif untuk developer apps di android, makanya jumlah appsnya dikiiiit bgt, ga kayak iOS
Back to top Go down
View user profile
nomnomnomnom
Partner
Partner


Posts : 2132
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Sun Jul 29, 2012 10:15 pm

sekarang dah 600rb si apps di android
tp mostly juga available di iOS, dikit yg android only
Back to top Go down
View user profile
bane
Darth
Darth


Posts : 3573
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Sun Jul 29, 2012 10:25 pm

sistemnya memang open source. bukan buat dibajak, karena memang intensinya bisa dimodifikasi kanan-kiri.

yg ngomong sistemnya buat dibajak berarti ga kreatif dalam mengeruk keuntungan.... bisanya cuman dengan closed environment ala apple. wajarlah.... orang picik.... hehehe
Back to top Go down
View user profile
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Tue Jul 31, 2012 5:08 pm

Namanya juga OS yang dibuat oleh perampok dan pembajak, gak heran dong developer yang ngedon di sono juga kebanyakan pembajak, perampok dan penyamun Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
bane
Darth
Darth


Posts : 3573
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Tue Jul 31, 2012 6:18 pm

gw ga bilang si anu picik lo..... tapi kalo sukarela membuktikan ya monggo...... #eh
Back to top Go down
View user profile
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Tue Jul 31, 2012 6:33 pm

Uda terbukti kan produsen handphone yang paling getol dan senang dgn keberadaan android itu perusahaan pembuat handphone yang selalu bikin produk sampah...di jaman nokia dan sony-ericson berjaya, LG, Acer, HTC, DELL, Amazon, dan produk2 handphone cina cuma bisa bikin produk kualitas sampah dan gak berguna...blom termasuk samsung yg kreatifitasnya cuma sejauh ukuran tablet dan gak kasih pembaharuan fungsional dan cuma bisa ngekor desain yg lagi terkenal Laughing Laughing

Jd gw gak heran yg jualan di google play bakal rugi krn produk mereka dibajak oleh pembajak sampah yg gak punya kreatifitas atas nama 'open source' Laughing
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Tue Jul 31, 2012 8:03 pm

Satu lagi yang lucu kalo gw mampir ke electronic city ato electronic solution, produsen tv kelas bawah macam samsung dan LG skrg membuat tablet ukuran 40-50 inch yang disematkan android dan teknologi kinect curian dan mereka melabeli produk sampah tsb sbg 'smart tv' dan 'tv masa depan', huahahahaha...
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
bane
Darth
Darth


Posts : 3573
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Wed Aug 01, 2012 12:15 am

terguncyang nih yeee...... affraid
Back to top Go down
View user profile
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Wed Aug 01, 2012 1:06 am

Lebih tepatnya ketawa ngakak, ada perusahaan sepecundang itu :p
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Fri Aug 03, 2012 3:57 am

Kelakuan penyamun, sekali penyamun tetap penyamun Laughing Laughing

INILAH.COM, London- Badan regulator Amerika Serikat menjatuhkan denda US$22,5 juta atau sekitar Rp213 miliar kepada Google. Raksasa internet ini dianggap melanggar privasi terhadap Safari, browser milik Apple.

Denda ini guna menyelesaikan kasus Google dan mengakhiri penyelidikan Federal Trade Commission (FTC) tanpa mengakui kekurangan yang ada, kata sumber seperti dikutip IT Pro.

Jumlah ini juga menjadi denda terbesar yang pernah diputuskan badan ini. Keputusan untuk mendenda ini muncul setelah FTC menemukan, Google mengakali pengaturan keamanan bawaan Safari milik Apple.

Langkah ini jika dilakukan akan membuat mesin pencari itu mampu melacak komputer dan gadget pengguna. Google mengaku tak mengumpulkan data pribadi pengguna seperti nama dan informasi keuangan.

“Kini, kami memutuskan menghapus iklan cookies yang tak mengumpulkan informasi pribadi dari browser Apple,” kata juru bicara Google.

Sementara itu, pihak FTC belum mengomentari masalah ini. Namun, kabarnya badan regulator tersebut akan segera membuat pengumuman resmi pekan ini. [ikh]

Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Fri Aug 03, 2012 4:00 am

'Terinspirasi=kompetisi' Laughing Laughing Laughing

INILAH.COM, California - Di persidangan kasus perseteruan Samsung melawan Apple, pihak Samsung mengatakan bahwa mereka menganggap iPhone hanya sebagai sumber inspirasi.

"iPhone memang sebuah produk yang menginspirasi semua pihak. Namun terinspirasi oleh suatu produk dinamakan kompetisi, bukan menjiplak," ujar pengacara pihak Samsung di ruangan pengadilan di San Jose, AS.

Pihak Apple melalui Harold McElhinny, sebelumnya mengatakan bahwa layar sentuh yang dimiliki Samsung itu bukan tidak sengaja.

"Para pelanggan bisa melihat karakterisitik yang sama dari dua produk, mereka bahkan mengira bahwa Samsung adalah produk Apple," ujar McElhinny,seperti dikutip dari Mashable.

Selain itu pengacara pihak Apple juga mengklaim bahwa dokumen internal Samsung menunjukkan keputusan mereka untuk mengarah ke layar sentuh.

Namun, pihak Samsung membantahnya dengan menyebutkan bahwa hal tersebut tidak membuktikan kalau mereka melanggar hak paten, mengacu pada Apple sendiri terinspirasi oleh keputusan desain dari Sony. [ikh]
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Sat Aug 04, 2012 2:47 am



Via: High Caffeine Content


FossPatents reported last week on how and why a U.S. court penalized Samsung for deliberately disobeying a court order to hand over information on its alleged illegal copying of both iOS software and the iPhone's hardware. Obviously, in the eyes of the court and many others, Samsung has something that it apparently wants to hide and that it doesn't want the world to see.

In response to Samsung's apparent and deliberate disobedience, FossPatent's Herr Mueller wrote:



"Samsung's actions against Apple appear increasingly desperate. Apple has not yet dealt Samsung a knock-out blow. The drop-out rate of Apple's claims is very high, but Samsung's drop-out rate, to date, is 100%, which means that Apple's victory is only a matter of time. The only way Samsung thinks it can have leverage over Apple (in order to force Cupertino to tolerate Android's infringement of Apple's intellectual property) is the abuse of standard-essential patents. The European Commission is formally investigating Samsung's related conduct."


Ouch! I'd say that is one thing that I personally wouldn't want to hear coming from one of the world's most famous and important patent experts, and, quite frankly, it looks bad not only for Samsung but for Android overall as a platform, because it seems to back up Steve Jobs opinion that Android was in fact "stolen property."


I read somewhere that originally Android was planned to be launched sometime in 2007, the very same year that the iPhone launched. However, after one of Apple's board members, Google's CEO, at the time, Eric Schmidt, saw the iPhone, Google itself apparently decided to delay the launched one year, to 2008, while they completely redesigned Android. After one short year, however, Android ended up looking nothing like its original design, a BlackBerry clone, but rather emerged looking much more along the lines of the iPhone itself, but without Apple's patented multi-touch features. Android added those a year later, in 2009, a full two years after the iPhone first introduced multi-touch to the world.

Steven Troughton-Smith backs up the above, in a recent blog post, which shows, as you can see in the opening photo, Android's first demo phone called the, Sooner. Funny name aside, this phone was built by HTC and as Steven noted:



"When Google first showed off Android, they showed it running on a device very similar to Blackberries or Nokia E-class devices of the time. This device was the Google Sooner - an OMAP850 device built by HTC, with no touchscreen or WiFi. This was the Android reference device, the device they originally built the OS on."






In conclusion, I can't help but look back at the original Android Sooner device without thinking about Steve Jobs statement that it (Android) was indeed "a stolen product". I can't say that it was, of course, for sure a "stolen product" since I don't know all the facts, but without further proof the above photos certainly seems to me that it might be, and I think Steven Troughton-Smith wrapped it up nicely when he wrote:



"It's quite clear that Android was being designed to a completely different target before the iPhone was released. What we see here would have fitted in perfectly with the world of Symbian and BlackBerry. This early build of Android is in fact even less capable and mature than the 2004 release of Symbian Series 90 (Hildon), the OS that runs on the Nokia 7700 and 7710 - Nokia's first, and only, pre-iPhone touchscreen smartphones. It's not hard to see that iPhone really changed the thinking across the entire industry, and caused everybody to start from scratch. Android, webOS, Windows Phone 7, Windows 8, BlackBerry 10 - all of these exist because of the iPhone, and standing on its shoulders they have made some amazing and unique contributions to the ecosystem." 

Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Sat Aug 04, 2012 4:13 am




IT

Samsung Admits to Plagiarizing Designs from Apple and Microsoft
Michael Hoffman (Blog) - May 8, 2006 4:37 AM



Print



16 comment(s) - last by Doh!.. on May 8 at 6:48 PM

The handset with the plagiarized logo has been on sale in South Korea since late April

Samsung Electronics has decided to change a graphic logo after it was revealed that the logo was copied artwork from both Apple and Microsoft. The plagiarized logo appeared on the company's latest handset model, called Skin.  Samsung has obviously recalled all Skin handsets from stores around South Korea.  PC enthusiasts on numerous forums have been noticing similarities between Samsung's logo and that of the Apple iMac PC.  The Korea Times reports:

"There were a few mistakes while we were developing the new product," Chung Kook-hyun, chief of Samsung’s corporate design center, told The Korea Times by phone. "We have already fixed the designs and I believe that the old models are not being sold in the market anymore."

Chung has not publicly revealed how or who specifically used the copied graphics from Microsoft and Apple in one of the company's latest phones.  To try and fathom how a company like Samsung would steal artwork from two other companies consiously seems unfathomable, but this certainly isn't the first time something like this has happened.




Samsung's logos, featured left, were blatant copies of images from Apple and Microsoft (right) - Image courtesy The Korea Times

Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
homodachis
Legal Assistant
Legal Assistant


Posts : 56
Join date : 2010-04-28
Age : 31
Location : 022

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Wed Aug 08, 2012 8:36 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]

copycat. lol
Back to top Go down
View user profile
erobi
Partner
Partner


Posts : 641
Join date : 2012-02-20
Location : Jakarta

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Wed Aug 08, 2012 9:01 pm

ada yg mau jual iphone 4 atau 4Snya dengan harga miring ke gue? pengen beli iphone nih hehehe
Back to top Go down
View user profile
nomnomnomnom
Partner
Partner


Posts : 2132
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Wed Aug 08, 2012 9:57 pm

ipon cdma miring2 tu harganya dibanding yg gsm
lebih kenceng lagi pake semar
Back to top Go down
View user profile
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Wed Aug 08, 2012 10:52 pm

Ato beli iphone rasa ipod touch alias yang kena lock Laughing
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
Sponsored content




PostSubject: Re: once u go mac, u'll never go back...   Today at 4:34 am

Back to top Go down
 
once u go mac, u'll never go back...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 15 of 15Go to page : Previous  1 ... 9 ... 13, 14, 15
 Similar topics
-
» Big boost as US GSP is back on track
» CSE is looking for vendors to set up a ‘Broker Back Office’ system
» Don’t Worry America, Israel’s Got Your Back
» Oil prices go back up in the summer of 2015
» U.S. Soldiers, Back in Iraq, Find Security Forces in Disrepair

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Hukum  :: Lounge :: Cult of Mac-
Jump to: