Komunitas Praktisi, Intelektual Hukum Indonesia Tersaji Apik & Menarik
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Apple won big

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nomnomnomnom
Partner
Partner


Posts : 2132
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Apple won big   Fri Aug 24, 2012 5:45 pm

Over 1bio in damages, none of samsung claims granted, pesta pora nih apel Very Happy lawyernya dapet fee berapa yaa?
Back to top Go down
View user profile
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Fri Aug 24, 2012 7:02 pm

Di korea apple juga menang, tp krn sifat premodial pengadilan sono, bbrp klaim samsung dikabulkan, padahal klaim dan buktinya implausible abis..

iPhone wins, Galaxy S loses: Apple wins big in U.S patent trial vs. Samsung

APPLE AUGUST 24, 2012 BY: MICHAEL SANTO

Tweet 
0Email Get Tech Gear alerts!


Lady Justice
Credits:  Wikimedia Commons



RELATED TOPICS
Apple Samsung

Iphone Lawsuit

patent Android

Advertisement



We've seen - and expect - live blogs of Apple
launch events, but a live blog of a verdict being read? Only when it involves Apple would that happen, and we saw many, late Friday afternoon.

On Friday, a nine-member jury came back with a verdict in the Apple / Samsung patent trial. The deliberations were surprisingly short, considering the amount of technical information presented, as well as the length of the trial: three weeks.

It was also a surprisingly short deliberation considering that U.S. District Court Judge Lucy Koh gave the jury 100 pages of instructions on Tuesday, along with a jury worksheet including 20 pages of questions to be answered. In addition, the panel was provided with dozens of mobile phones to examine.

The verdict: predominantly, Apple won. As the verdicts were read, Samsung, the world's biggest selling mobile phone makers was, as one observer said, getting "killed" in the courtroom.

There were a number of devices and patents involved in the case. Among the Samsung devices involved in the case were the Fascinate (Galaxy S, AT&T), Galaxy S 4G, Showcase, Mesmerize, Vibrant (Galaxy S, T-Mobile), Continuum, Droid Charge, Epic 4G, Prevail, Galaxy S II AT&T, Galaxy S II i9100 (the GSM unlocked version), Galaxy S II T-Mobile, Epic 4G Touch (Galaxy S II Sprint), Galaxy S II Skyrocket (an AT&T LTE version of the GS2), Replenish, Intercept, Nexus S 4G, and the Infuse 4G.

Among the Apple devices involved in the case were the iPhone 3G and 3GS.

In summary, Apple won big:

The jury found Samsung guilty of infringement of Apple utility and design patents for some (though not all) of the products above

The Jury upheld Apple utility and design patents

Jury upholds Apple trade dress '983. Trade dress is a legal term of art that generally refers to characteristics of the visual appearance of a product or its packaging. In other words, this refers to Apple's argument that Samsung devices were too similar in appearance to Apple's.

The jury found that Samsung "diluted" Apple's registered iPhone, iPhone 3 and "Combination iPhone" trade dress on some, but not all, of the above products

The jury found that Samsung violated antitrust law by monopolizing markets related to the UMTS standard

Samsung struck out on its own patents, there was no Apple infringement of Samsung utility patents

Damages owed by Samsung: $1.05 billion (Apple had been seeking $2.5 billion)

Damages owed by Apple to Samsung: $0

The ramifications of the verdicts are still to be fully accounted for, as will be the effect of the verdicts on

Android devices, globally.

Apple has pursued lawsuits against Samsung across the globe, despite the fact that Samsung is one of Apple's key suppliers. Samsung has countered with its own lawsuits. These legal battles can be seen as part of the late Steve Jobs' famously quoted "thermonuclear war" against Android, which he said was a "stolen product."
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Fri Aug 24, 2012 7:08 pm

he verdict is in: Samsung vs. Apple

Summary: After 3 weeks of trial testimony and 3 days of deliberation, the jury in the Samsung vs. Apple patent trial has reached a verdict. And the winner is...

 By Ed Burnette for Dev Connection | August 25, 2012 -- 00:11 GMT (17:11 PDT)
Follow @eburnette

 

In one of the most anticipated patent trials in recent memory, Samsung and Apple have been facing off against each other in a San Jose courtroom for weeks. Possible damages of up to $2.5 billion and a halt on sales of several popular models of Samsung devices were at stake. Now it's all over. The result?

Apple won, big time.

Court officials announced the jury reached a verdict at 2:35pm Pacific time. Lawyers from both sides were called in, as well as a mob of reporters. Tensions were high as the complex verdict was read:

Complete coverage: Apple v. Samsung: A battle over billions

Re: Apple Inc. vs. Samsung Electronics Co LT, Samsung America Inc, Samsung Telecomm LLC. (A "Yes" means the jury found infringement, and a "No" means they didn't.)

Utility patents infringed?

For claim 19 of the '381 patent (bounce-back): Answer for all is Yes. This includes the Galaxy Tab 10.1, Captivate, Droid Charge, Epic 4G, Exhibit 4G, Fascinate, Galaxy ace, Prevail, S4G, SII, Tab, Gem, Indulge, Infuse 4G, Mesmerize, Nexus S 4G, Replenish, and Vibrant.

For claim 8 of '915 patent (distinguishing between single-touch and multi-touch): Yes on all except Intercept and Replenish.

For claim 50 of '163 patent (double-tap to zoom): Kind of a mixed bag: Yes for many and No for many.

Design patents infringed?

For D'677: Yes for all but Galaxy Ace.

For D'087: Yes for S i9000, S 4G, and Vibrant. No for everything else.

For D'305: Yes for all.

For D'889 (industrial design of a tablet computer): No for all.

Did Samsung willfully and knowingly infringe?

Yes for all except D'087 and D'889.

Proven invalid?

Not a single one was proven invalid.

Trade dress is protectable and "famous"?

Registered iPhone Trade Dress: Yes

Unregistered iPhone 3 Trade Dress: Yes

Unregistered Combination iPhone Trade Dress: No

Unregistered iPad/iPad 2 Trade Dress: No

Trade dress has been "diluted"?

Registered iPhone Trade Dress: Yes to some, but mostly No

Unregistered iPhone 3 Trade Dress: Yes to some, but mostly No

Unregistered Combination iPhone Trade Dress: No

Unregistered iPad/iPad 2 Trade Dress: No

Damages to Apple from Samsung:

$1.05 billion in total damages.

Samsung was also suing Apple for patent infringement. They didn't fare as well.

Samsung utility patents infringed:

NO on all counts. However the jury did not rule that any of these patents were invalid.

Damages to Samsung from Apple:

$0. Ouch.

There were several questions about the UMTS standard and Samsung's use of patents in it. Essentially the jury ruled completely in Apple's favor on this issue.

Did Samsung fail to license "essential" patents on FRAND terms?

No

Has Apple broken Sherman anti-trust by UMTS?

No

Did Samsung monopolize markets related to UMTS?

No (corrected)

Is Samsung bared from enforcing the following patents against Apple?

'516 patent: Yes

'941 patent: Yes

Lawyers found a few minor inconsistencies in the verdict so the jury is being sent back to work those out. It won't change the overall conclusion though.

Conclusion:

The jury has handed Samsung a near complete and utter defeat. It's hard to imagine a better result for Apple.

Total bill for Samsung: $1.05 billion, but this may be adjusted slightly as minor problems in the verdict are worked out. If upheld on appeal it will the the largest patent award of all time.

Total bill for Apple: $0

Apple is expected now to seek an injunction in order to get Samsung products taken off the shelves.

We'll update this when we have more information.
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
nomnomnomnom
Partner
Partner


Posts : 2132
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Fri Aug 24, 2012 7:36 pm

Dampak ke retailer gimana ya? Di pasar closed market kaya US kan henpon semua dijual oleh operator dgn sistem kontrak, nah kalau oroduk ditarik krn ini berarti samsung masi harus indmenify retailers kan ya.... Kena lagi dong...
Back to top Go down
View user profile
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Fri Aug 24, 2012 8:01 pm

Gw rasa yg ditarik cuma produk yg blom kejual, dan sbg gantinya samsuck didenda satu milyar dolar, walaupun menurut gw harusnya lebih Very Happy

Kalo samsuck digugat di indo seru juga kali yah Laughing
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Fri Aug 24, 2012 8:13 pm



Home » Tekno » E-Business

Apple Menang, Samsung Diminta Bayar Rp 9 Triliun

Penulis:



Sabtu, 25 Agustus 2012 | 07:52 AM



Apples iPhone 4 is a bestseller: could its successor be due for release on October 21
Photo: daily mail

KOMPAS.com - Apple boleh dibilang meraih kemenangan dalam persidangan di AS. Samsung diminta membayar denda 1.051 miliar dollar AS (sekitar Rp 9 triliun).

Seperti disampaikan kantor berita Reuters, dewan juri dalam persidangan itu menganggap Samsung melanggar paten tertentu milik Apple. Meski demikian, keputusan juri ini belum "diketuk palu" oleh hakim Lucy Koh, yang memimpin persidangan. 

Ada beberapa hal yang menurut Koh perlu dirapihkan dari keputusan juri. Oleh karena itu para juri diminta memperbaikinya sebelum kembali menyampaikan keputusan mereka.

Hasil sidang di AS ini berbeda dibandingkan sidang di Korea Selatan. Di Korsel, baik Samsung maupun Apple sama-sama dianggap melanggar paten dan harus membayar denda.

Di Korea, Samsung dianggap melanggar sebuah paten dari Apple. Namun, perusahaan asal Korsel itu tidak dianggap melanggar rancangan iPhone. Dalam kasus yang sama, Apple dianggap melanggar dua paten teknologi nirkabel dari Samsung.

Akibat keputusan itu, Samsung diminta membayar denda 25 juta Won, sedangkan Apple dikenakan denda sejumlah 40 juta Won.

Tak hanya itu, keduanya diminta menghentikan penjualan produk tertentu. 10 produk Samsung, termasuk Galaxy SII, tak boleh dijual lagi; 4 produk Apple, termasuk iPad 2 dan iPhone 4, juga demikian.
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Fri Aug 24, 2012 11:05 pm

babhaskar (kaskus addict) - Today 11:50 AM

#1

Apple Menangi Gugatan Atas Samsung di AS

Quote:





TEMPO.CO, California - Apple Inc mencetak kemenangan spektakuler atas serangkaian gugatan hukum di pengadilan Amerika Serikat. Juri menemukan perusahaan asal Korea Selatan ini menyontek fitur penting iPhone dan iPad yang sangat populer, dan karena itu, harus membayar ganti rugi US$ 1 miliar.

Putusan--yang datang lebih cepat dari yang diharapkan--dapat menyebabkan larangan langsung pada penjualan produk utama Samsung. Di sisi lain, juga akan memperkuat dominasi Apple di pasar komputasi mobile.

Kemenangan Apple ini juga membuat banyak perusahaan ponsel mengkeret. Sejumlah perusahaan yang menjual smartphone berbasis sistem operasi Google Android sekarang bisa menghadapi tantangan hukum lebih lanjut dari Apple. Saham Apple, yang minggu ini mencatat rekor sebagai perusahaan terbesar berdasarkan nilai pasar dalam sejarah, naik hampir 2 persen ke rekor tinggi sebesar US$ 675 setelah putusan itu.

Brian Love, profesor hukum dari Fakultas Hukum Universitas Santa Clara, menggambarkannya sebagai kemenangan telak untuk Apple. "Ini adalah skenario terbaik yang diharapkan Apple," katanya.

Juri berunding selama tiga hari sebelum memberikan putusan pada tujuh paten yang diklaim Apple dan lima klaim paten Samsung. Hal ini menunjukkan bahwa panel sembilan orang itu mengalami sedikit kesulitan dalam menyimpulkan bahwa Samsung telah menyalin iPhone dan iPad.

Tuduhan Apple bahwa Samsung menyontek desain mereka dipandang banyak pengamat juga merupakan serangan terhadap Google Inc dan perusahaan perangkat lunak Android, yang banyak digunakan oleh Samsung.

Apple dan Samsung, dua perusahaan yang menguasai lebih dari setengah pangsa pasar smartphone dan tablet di dunia, telah bersitegang di ranah hukum di beberapa negara tahun ini.

Sebelumnya, pada hari Jumat, pengadilan Korea Selatan menemukan bahwa kedua perusahaan bersalah dan memerintahkan Samsung menghentikan penjualan 10 produk, termasuk ponsel Galaxy S II-nya, dan Apple dilarang menjual empat produk yang berbeda, termasuk iPhone 4.

Namun sidang di "kandang" Apple--pasar teknologi terbesar dan paling berpengaruh di dunia--dianggap paling penting.

Pertarungan dimulai tahun lalu ketika Apple menggugat Samsung di beberapa negara, menuduh perusahaan Korea Selatan ini menyontek iPhone dan iPad. Apple menuntut ganti rugi lebih dari US$ 2,5 miliar dari Samsung, yang dijawab perusahaan itu dengan gugatan balik.
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
morroc
Junior Associate
Junior Associate


Posts : 370
Join date : 2011-11-23

PostSubject: Re: Apple won big   Wed Sep 05, 2012 9:38 pm

Kalahkan Apple, Samsung Selamat dari Tuntutan 100 Juta Yen
detikInet wrote:
Tokyo - Pengadilan distrik di Tokyo, Jepang, telah menolak gugatan Apple terhadap Samsung atas tudingan pelanggaran paten di smartphone dan tablet Galaxy. Dengan kemenangan ini, raksasa teknologi Korea Selatan itu juga terhindar dari permintaan ganti rugi 100 juta yen atau sekitar Rp 12 miliar.

Ketua Juri Tamotsu Shoji telah memutuskan untuk menolak tuduhan Apple atas sejumlah pelanggaran paten di sejumlah ponsel dan tablet khususnya dari keluarga Galaxy yang dipasarkan oleh Samsung Japan Corp di Jepang.

"Tidak dapat diakui (produk Samsung) berada dalam lingkup (paten) teknologi yang diciptakan oleh Apple," tegas Shoji dalam putusannya seperti detikINET kutip dari Yomiuri Shimbun, Jepang, Sabtu (1/9/2012).

Menurut Samsung, pengadilan juga menolak permohonan Apple yang meminta untuk menghentikan impor dan penjualan produknya. Ini adalah keputusan pertama oleh pengadilan Jepang dalam pertempuran sengit kedua perusahaan atas pertarungan paten di total 10 negara.

Dalam gugatannya di Jepang, Apple menfokuskan pada paten teknologi sinkronisasi untuk mentransfer musik dan file lainnya dari komputer pribadi ke smartphone dan tablet. Raksasa teknologi asal San Fransisco, California, AS ini menyatakan bahwa total ada delapan model lini device Galaxy Samsung yang melanggar hak paten.

Apple mengklaim model Galaxy ini melakukan sinkronisasi file musik dengan mengukur panjang file yang dianggap melanggar paten mereka. Tapi hakim mengatakan perangkat Samsung hanya membandingkan ukuran file, dan karenanya tidak melanggar paten Apple.

Dari delapan model Galaxy ini, tujuh telah didistribusikan oleh operator ponsel terkemuka Jepang yakni NTT DoCoMo Inc dan KDDI Corp. DoCoMo mendistribusikan Galaxy SII LTE dan Galaxy Tab 10.1 LTE. Sedangkan KDDI menawarkan salah satunya Galaxy SII WiMAX.

Samsung menyatakan putusan pengadilan Tokyo ini telah menegaskan tidak terjadi pelanggaran paten Apple. Samsung juga menyatakan akan melakukan yang terbaik untuk tetap memberikan kontribusi bagi inovasi dalam industri mobile dan memberikan yang terbaik produk-produk berkualitas ke pasar Jepang.

Pihak Apple sendiri masih menolak untuk memberikan komentar atas kekalahannya di pengadilan distrik Jepang.

Bagi Samsung, putusan terbaru ini cukup untuk menghindari dampak negatif terhadap penjualan smartphone dan tablet Samsung di pasar Jepang yang tengah berkembang cukup baik.

Kemenangan ini pun dinilai hanya sementara karena pertarungan yang dimenangkan baru 'ronde pertama'. Samsung masih akan dihadapkan dengan gugatan hukum atas tudingan pelanggaran paten lainnya.

Apple sendiri telah mengajukan beberapa tuntutan hukum di Pengadilan Distrik Tokyo atas paten lain, termasuk satu yang terkait dengan pengoperasian layar sentuh.
Back to top Go down
View user profile
bane
Darth
Darth


Posts : 3573
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Wed Sep 05, 2012 10:08 pm

cuman menang di amrik. di tempat laen kalah. di inggris malah suruh ngiklanin kekalahan....

ketauan banged dah jago kandang
Back to top Go down
View user profile
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Wed Sep 05, 2012 10:14 pm

Yg di inggris uda dibatalin sama putusan banding....apple menang di kandang samsuck tuh, phone samsuck kena ban sampe koran korsel aja minta samsuck jgn suka plagiat Laughing
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
bane
Darth
Darth


Posts : 3573
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Wed Sep 05, 2012 10:27 pm

mane diban? koran didenger.... all in all, samsung diban 1, besok keluarin varian, dagang lagi. sedangkan apple variannya terbatas.

disisi lain, katakanlah samsung melanggar paten apple. samsung justru dapet iklan gratis ke sisi user yang ga bisa memaksimalkan tech experience karena gugatan apple. lu tau kan apple closed environment sedangkan android open.

sayang samsung merupakan perusahaan keluarga. dedengkotnya ditembak ato mati karena umur ato ribut internal bisa bubar dah.
Back to top Go down
View user profile
.
Retired
Retired


Posts : 2660
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Wed Sep 05, 2012 11:56 pm

1. Nih kena ban di negara sendiri Laughing Laughing

[You must be registered and logged in to see this link.]

2. Yup, taktik sampah samsuck kan emang spamming the market dengan produk bajakan, gw uda bilang dari dulu kan?

Tujuan utama apple bukan untuk menghentikan sama sekali penjualan stupidphone samsuck maupun tentang uang kok, tapi lebih ke menghentikan praktek memplagiat dan memberikan efek jera pada samsuck dan plagiator lain.

3. Koran korsel mengkritik samsuck itu artinya sangat besar, karena koran di sono punya rasa nasionalisme yang luar biasa tinggi dan mereka gak akan mau mengkritik sesama korsel kecuali untuk hal-hal yang penting..

Makanya kritikan itu berarti tindakan samsuck yang kerap memplagiat telah mencoreng nama baik korsel sebagai bangsa dan negara, seolah orang korsel gak kreatif dan harus terus memplagiat produk bangsa lain Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://lawyers.forumotion.net
bane
Darth
Darth


Posts : 3573
Join date : 2010-04-28

PostSubject: Re: Apple won big   Thu Sep 06, 2012 1:36 am

kampreto!

[Only admins are allowed to see this link]

tapi memang di korsel sendiri kan lagi perang para petinggi samsung (yang masih kaka adek apa sodara gitu) rebutan saham dan kontrol atas samsung electronics....

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Apple won big   Today at 1:28 pm

Back to top Go down
 
Apple won big
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Google goes up against Amazon, Apple with Nexus tablet
» Apple opens iTunes store in Sri Lanka
» Apple is most valuable company ever at $623 bn
» "Judge slashes $1 bn Samsung-Apple penalty in half"
» Any one know apple macbookpro

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Warung Hukum  :: Lounge :: Cult of Mac-
Jump to: